Letos smo se odpravili v Anglijo z veliko željo po medalji. To nam je tudi uspelo, saj se vračamo z bronasto medaljo, ki jo je dobil Dejan Struna v kategoriji posameznikov.

Naš najboljši tekmovalec si je to pošteno zaslužil, ker sam ribolov na tem morju je zelo težak in naporen. Potrebna je velika mera iznajdljivosti, hitrosti in prilagajanje na razmere, ki so se spreminjale iz trenutka v trenutek. Predvsem govorim tu o tokovih, ki se menjavajo iz 0 do 5 milj in ne kot pri nas na šest ur, ampak tudi na pol do ene ure.

Lovilo se je predvsem Kantarje težke od 0,5 kg do 1,5 kg. Vmes se je še našla lastovka, piš mol, raža, morske mačke, morski psi, ugorji. Vse te ribe so bile velike, tudi 15 kg in več. Vsekakor, raznovrsten ribolov.

Ekipa v sestavi Dejan Struna 3, Vinko Mojškerc 26, Milorad Škrokov 42, Aljoša Tomšič 43, Damjan Vrhovnik 50 in kapetan Zdenko Grando se je uvrstila na 7 mesto od 15 držav, kolikor jih je tekmovalo. Sami si to štejemo kot soliden rezultat. Več o rezultatih si lahko pogledate na spletni strani :    http://www.fips-m.org/


(reprezentanca Slovenije 2014)

Vinko