Dragi Marjan.

Dva tedna nazaj, smo bili skupaj na zboru članov ZŠRMS. Že tam in kasneje v Izoli pri ogledu barke si nam z veseljem razlagal, kakšne plane imaš za prihodnost, kaj vse načrtuješ po okrevanju od hude bolezni. Tvoj optimizem nas je prepričal, da si premagal najhujšega sovražnika in tega smo bili iskreno veseli. Potem pa iznenada novica, da si nas za vedno zapustil.

Leta 1994, ko se je ustanovila ZŠRMS, si bil kot predstavnik ŠRD KIT eden izmed 8-ih ustanovnih podpisnikov zveze, v kateri si kot član IO do zadnjega dne, več kot 20 let deloval vestno in marljivo.

Postal si eden najboljših športnih ribičev in na državnih prvenstvih posegal po najvišjih mestih. Najbolj si nas presenetil, ko si leta 2013, kljub hudi bolezni in velikimi zdravstvenimi težavami premagal vse in postal državni prvak.

Bil si dolgoletni član državne reprezentance, v trnkarjenju iz zasidranega čolna s palico in skupaj z reprezentančnimi kolegi dosegel spoštljive rezultate. Leta 1997 si v Belgiji, kjer ti je bil najljubši ribolov, spoznal in se spoprijateljiv z Belgijcem Erikom,
skupaj z ekipo, pa ste se veselili srebrne medalje.

Z Slovensko reprezentanco si osvojil, kar pet medalj. Najbolj dragoceno, zlato in naslov svetovnega prvaka, leta 1998. Ta je bila še toliko slajša, ker je bila   dosežena doma, v Sloveniji.   1999 leta v Franciji bronasta medalja, leta 2000 v Italiji
srebrna in leta 2001 na Hrvaškem ponovno bronasta.

Posebej moram omeniti, da si svoje bogato znanje posredoval mnogim izmed nas, še posebej pa mlajši generaciji. Predvsem po tvoji zaslugi je naslov najboljšega na svetu v mladinski konkurenci v ribolovu s palico iz zasidranega čolna, kot prvi v Sloveniji osvojil mladinec iz tvojega kluba ŠRD KIT Kranj.

V petek na sestanku IO ZŠRMS smo se zavedli, kaj pomeni, tvoja odsotnost, kaj smo s tabo izgubili.  Pogrešali bomo tvoje odkrite, enostavne in zelo praktične nasvete, ki si nam jih pogosto posredoval.

Dragi Marjan, naj se ti danes v imenu vseh prijateljev ribičev iz ZŠRMS iskreno zahvalim za vse, kar si dal ribičiji in vsem tistim, ki imamo radi Slovensko morje.
Želimo ti dober prijem na večnih morjih, tvojim najdražjim pa iskreno sožalje.

Podpredsednik ZŠRMS
Tomaž Gornik
Kranj, 15.04.2015