Letos se je reprezentanca Slovenije U21 prav tako odpravila na Irsko. Področje se je zamenjalo saj smo lovili na severu Irske. Nastanjeni smo bili v Letterkennyu od koder smo se vozili še dobrih 40 minut do čolnov. Spremljalo nas je deževno in vetrovno vreme. Samo en dan smo lahko lovili na odprtem morju pa še takrat je bil val visok dva metra. Na dodatnem treningu smo spoznali da se bo lovilo predvsem morske mačke - vsaj v zalivu a na uradnem treningu smo ugotovili da bodo tu še kokoti in raže ter manjše število molov in listov.
Nekako smo se prilagodili in začeli prvi dan zelo dobro. Imeli smo Martina prvega in ekipno za malo zaostali za Italijo. Podobno smo se odrezali tudi drugi dan. Le da so se nam hrvati v ekipnem seštevku približali na eno točko razlike.
Tretji dan nam je šlo kot ekipi prav tako dobro in osvojili smo končno drugo mesto.
Martin Fras žal zadnji dan ni imel sreče saj so se med zadnjo menjavo premestili čeprav so bili na ribi. Tako je za samo 4 točke zaostal za Hrvatom in izgubil naslov svetovnega prvaka. Kljub temu pa spet postal viceprvak. Bo pa zato ob naslednji osvežitvi pel letnih rezultatov zasedel prvo mesto na Fips-m lestvici.
Irci so se kot prireditelji SP zopet izvrstno izkazali in bi lahko bili vzor vsakemu prireditelju svetovnih prvenstev.

Kapetan Vinko Mojškerc




We use cookies
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri od njih so bistveni za delovanje strani, medtem ko drugi pomagajo izboljšati to stran in uporabniško izkušnjo (piškotki za sledenje). Sami se lahko odločite, ali želite dovoliti uporabo piškotkov ali ne. Upoštevajte, da če jih zavrnete, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti spletne strani.