Svetovno prvenstvo v trnkarjenju s palico iz zasidranega čolna U21

PIRAN Bernardin 6.11.2021 do 13.11.2021

V času od 6.11.2021 do 13.11.2021 se je v Piranu Bernardinu odvijalo Svetovno prvenstvo v trnkarjenju z palico iz zasidranega čoln U21.

Sodelovalo je 6 držav iz Črne Gore,Italije, Hrvaške Francije Španije in Slovenije. Slovenija je sodelovala z dvema ekipama. Prvotno je slovenska reprezentanca imela v ekipi A pet tekmovalcev v ekipi B pa štiri. Zaradi ene tekmovalke , ki je bila pozitivna na covid smo s privolitvijo kapetanov ostalih kapetanov reprezentanc lahko naredili dve ekipi po štiri tekmovalcev.

Sestava SLOVENIJA A:

Jan Krajcar, Leon Križman, Lukas Lipužić in Špela Puhov

Sestava SLOVENIJA B:

Maj Gajser, Martin Fras, Andrej Frumen in Žan Tončetič.

Tekmovanje je potekalo po pravilih FIPS –M in pravilih ZŠRM Slovenije.

Tekmovalci so bili razporejeni na šest čolnov.

Po kapitanskem sestanku kjer je bilo žrebanje tekmovalcev in  pojasnila organizatorja je bil še sestanek delegata z sodniki. V popoldanskih urah so se reprezentance pripravile za otvoritveno slovesnost, ki je bila v dvorani  ASTERIA  Histrion hotel.

Naslednji dan je bil uradni trening kjer so bile reprezentance razporejena na istem čolnu razen Slovenske, ki sta bile obe ekipe na istem čolnu. Trening nam nakaza kdo je močnejši saj nekatere reprezentance niso dale vse ulovljene ribe na vaganje in še manj časa so lovile. Nekatere reprezentance so imele prejšnje dni ekstra treninge in se spoznavale z ribolovom v našem morju.

Ostale tri dni uradnega tekmovanja se je uvrstitev iz dneva v dan menjala. Tekmovanje je potekalo v umirjenem okolju in fair playu. Po vsakem tekmovalnem dnevu so morali sodniki predati ulov v prostorih, ki je bil namenjen tehtanju. Tehtanje ulova glavnega sodnika Janeza Puciharja in njegovih pomočnikov Vojko Jontez, Klemen Juvančič in Vojko Kokot je potekalo zelo profesionalno saj po zaključku  tehtanja ni bilo nobene pripombe .

Vreme kljub začetni burji nam je postreglo naslednje dni z lepim vremenom.

Tekmovalci so bili zadovoljni z čolni in vabo, ki je bila količinsko obilna in kvalitetna.

Na zaključni prireditvi podelitev priznanj so bili prisotni gosti župan Občine Piran Genio Zatković in  predstavnica Bernardina Martina Makovini.

Delegat Attilio La Porta je podelil medalje FIPS M, predsednik ZŠRM Slovenije pa pokale najboljšim za dosežene rezultate.

Predsednik zveze je podelil tudi nagrado za najtežjo ulovljeno ribo na prvenstvu, ki je bila lastovica 1017g, in jo je ulovil naš Leon Križman.

Na koncu zaključne slovesnosti je delegat FIPS M podelil priložnostno značko FIPS M županu občine Piran, predsedniku zveze in tajniku prvenstva. Vse, ki so sodelovali pri organizaciji tega svetovnega prvenstva je pohvalil za izredno dobro opravljeno delo in predvsem za fer play vseh sodelujočih. Po govoru je še zaključil SP in povabil na naslednjo SP, ki bo leta 2022 na Portugalskem

 Sledila je skupna večerja v mesečevi restavraciji kjer so se reprezentance po končani večerji pozdravile in si zaželele , da se vidijo na naslednjem Svetovnem prvenstvu.

Slovenski ekipi stadosegli zelo lep rezultat. Tako posamezno kot ekipno. Žal ni bilo najžlahtnejšega odličja zato pa Slovenija z največ medaljami. Imamo pa zato visoke cilje na Portugalskem saj to je naš moto.

Rezultati tekmovanja pa v prilogi

 

Mario Druscovich

Vinko Mojškerc

 


 

 

We use cookies
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri od njih so bistveni za delovanje strani, medtem ko drugi pomagajo izboljšati to stran in uporabniško izkušnjo (piškotki za sledenje). Sami se lahko odločite, ali želite dovoliti uporabo piškotkov ali ne. Upoštevajte, da če jih zavrnete, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti spletne strani.