SVETOVNO PRVENSTVO V ŠPORTNEM RIBOLOVU U21 LOV S PALICO IZ ZASIDRANEGA ČOLNA

Naša krovna organizacija FIPS-M nam je ponudila termin za pripravo in izvedbo SP v lovu s palico iz zasidranega čolna. ZŠRMS je z veseljem sprejela ponudbo in z vso resnostjo začela s pripravami. Pristojen organ ZŠRMS se je odločil, da poveri izvedbo RD Oradela Piran. Glede na situacijo COVID 19 smo se odločili, da bo ekipa za izvedbo tekme maloštevilna, toda zelo delavna in zanesljiva. Tajnik tekmovanja je postal Mario Druscovich, ki je postal gonilna sila in neumorno usmerjal in nadziral svojo ekipo tako, da je vse potekalo brez zapletov ali spodrslajev. V vodstvu tekmovanja so bili: vodja tekmovanja Egon Brecelj, glavni sodnik Janez Pucihar, ki je imel še sedem pomožnih sodnikov ter delegat FIPS M Attilio Laporta. Izbrano mesto za izvedbo dogodka je bil Bernardin.

Namestitev tekmovalcev in njihovih spremljevalcev se je začela že 2.11.2021 s prihodom prve reprezentance. Tako se je nadaljevalo vse do 8.11.2021 ko se je začel uradni trening, ki je služil temu, da smo preverili potek tekmovanja. Dne 7.11.2021 ob 17uri je potekala otvoritev Svetovnega prvenstva. Protokol je potekal brezhibno in v zadovoljstvo vseh navzočih.

Prvi tekmovalni dan je bil 9.11.2021 s pričetkom ob 7uri. Sledila je razdelitev vabe, ki so jo tekmovalci pripravljali na kopnem. Sledilo je ukrcavanje na čolne, odhod v ribolovano področje, sidranje in žreb za pozicije na čolnu. Med 5 urnim tekmovanjem se je opravilo 4 zamenjave pozicij na čolnu. Protokol na čolnih so nadzirali pomožni sodniki. Glavni sodnik je bil na komandnem čolnu. Vse 3 ribolovne dni je bil prisoten tudi spremljevalni čoln, namenjen vodstvu tekmovanj, novinarjen , TV ekipi in kapetanom reprezentanc. Na tekmi smo izpeljali 3 ribolovne dneve, ki so bili vsi vzorno izpeljani.

V petek 12.11.2021 ob 17 uri je bila zaključna slovesnost. Po določenem protokolu, ki je predpisan se je razglasilo rezultate, podelilo medalje , pokale in plakete za sodelovanje.Organizatorji dogodka smo z velikim zanimanjem pričakovali govor delegata FIPS M. Iz tega govora je bila dana ocena našemu delu, ki se je glasila odlično organizirano in izpeljano Svetovno prvenstvo. Vodstvo tekmovanja je FIPS M posebej odlikoval. Po obveznem protokolu so nam predstavniki reprezentanc častitali za vzorno izpeljavo dogodka. Vsi so bili zelo zadovoljni in naudušeni.

Slovenija je kot prireditelj prijavila dve reprezentanci. Reprezentanca A in B sta se zelo dobro izkazali. Reprezentanca A je zasedla 3. mesto, reprezentanca B pa 4. mesto

V posamezni uvrstitvi je Slovenija zasedla 2. mesto, 3. mesto, 4. mesto, 8. mesto med prvimi 10 mesti. Tekmovalo je 35 tekmovalcev iz 6 držav – Črna gora, Hrvaška, Italija, Francija, Španija in Slovenija.Prisotni so bili vsi najboljši športni ribiči sveta.

Velika zasluga, da je tekmovanje potekalo na zelo visokem organizacijskem nivoju, brez enega zapleta v zadovoljstvo vseh nastopajočih in njihovih spremljevalcev, gre tajniku tekmovanja Mariotu Druscovich, ki se mu zahvaljujem za ves njegov trud.

 

Pripravil: Egon Brecelj Predsednik ZŠRMS                                                       16.11.2021

We use cookies
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri od njih so bistveni za delovanje strani, medtem ko drugi pomagajo izboljšati to stran in uporabniško izkušnjo (piškotki za sledenje). Sami se lahko odločite, ali želite dovoliti uporabo piškotkov ali ne. Upoštevajte, da če jih zavrnete, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti spletne strani.